Beglazing

geplaatst in: Best, glaszetten, Van Boven | 0

Het plaatsen van isolerende beglazing vraagt de nodige vakkundigheid. Deze vakkundigheid hebben wij binnen ons bedrijf. Het gehele jaar door zijn we bezig om panden te voorzien van dubbele beglazing. Het plaatsen van deze beglazing dient te geschieden volgens de daarvoor gelden NEN-normen. Deze wijze van plaatsen is zeer belangrijk mede in verband met de garantie die op isolerende beglazing wordt gegeven. Dit garantie termijn is, als het glas volgens de normen is geplaatst, vastgesteld op 10 jaar.
In isolerende beglazing is een grote variatie mogelijk. Zo is er het type standaard isolatieglas, HR-isolatieglas, HR++ isolatieglas, Triple isolatieglas (bestaat uit drie ruiten, waarvan twee met HR coating, de beide ruimtes tussen het glas zijn gevuld met Argongas voor een hogere isolatiewaarde),  isolatieglas met een gelaagde uitvoering (veiligheidsglas), isolatieglas dat is samengesteld met glas in loodglas, zonwerend isolatieglas en geluidwerend isolatieglas.
In veel gevallen wordt er naast het advies voor isolatieglas tevens gekeken naar de ventilatiemogelijkheid van het pand. Hoe groter of beter de isolatie, hoe minder de ventilatie.
De mogelijkheid tot ventileren is van groot belang voor de vochthuishouding in het pand. In veel gevallen wordt dan ook geadviseerd om een ventilatierooster aan te brengen boven de nieuwe isolerende beglazing.
Voor veel particulieren is de drempel naar het aanbrengen van isolerende beglazing erg hoog. Deze drempel willen wij graag voor u verlagen door een goed advies te geven en vrijblijvend een prijsaanbieding te doen.